Even voorstellen: Bryan Uitman & Maarten Poerink

Juridisch nieuws

Als we ze spreken, zijn ze allebei vers binnen bij Law&Pepper Advocaten. Hoewel, de een nog íets verser dan de ander: Bryan Uitman startte in december als advocaat op de sectie Financieel recht & Insolventierecht, Maarten Poerink voegde zich medio januari als advocaat bij de sectie Huurrecht & Vastgoed. Met dit interview stellen we ze graag aan je voor.

Bewuste keuze

Beide heren zijn niet nieuw in de advocatuur. Zo werkte Bryan na zijn Master Ondernemingsrecht aan de Tilburg University bij twee advocatenkantoren. Zijn keuze voor Law&Pepper was een hele bewuste. Bryan: “Ik werkte hiervoor bij een kantoor dat was gespecialiseerd in insolventierecht. Daar heb ik veel faillissementen behandeld. Dat was ontzettend leuk en leerzaam, maar ik merk dat ik meer voldoening uit mijn werk haal als ik direct voor cliënten werk. Als curator ben je er voor de gezamenlijke schuldeisers en sta je dus altijd iets meer op afstand. Terwijl ik het liefst naast mijn cliënten sta en ze echt wil kunnen helpen.”

Maarten werd in 2007 als advocaat beëdigd. Na ruim 6,5 jaar bij een middelgroot Amsterdams kantoor te hebben gewerkt, ging hij 9 jaar geleden bij Koninklijke Horeca Nederland aan de slag. Daar stond hij voornamelijk horecaondernemers bij in huurrechtzaken. Met zijn keuze voor Law&Pepper maakte hij de keuze voor wederom een grotere diversiteit aan zaken. Maarten: “De laatste jaren ging het door de coronacrisis logischerwijs heel veel over één bepaald onderwerp, de coronahuurkorting voor horecaondernemers. Dat was een interessant nieuw juridisch vraagstuk, maar ik merkte dat ik toe was aan weer een bredere praktijk, zoals ook in de jaren daarvoor het geval was. Ik kijk er dan ook erg naar uit om ook weer voor verhuurders aan de slag te gaan en mij vast te bijten in verschillende onderwerpen.”

Sfeer & cultuur

Los van de inhoud van het werk zijn er ook andere redenen waarom Bryan en Maarten voor Law&Pepper hebben gekozen. Maarten: “Het kantoor is niet te groot en de deuren staan overal open. Daardoor spreek je iedereen regelmatig. Daarnaast merk je aan alles dat het hier draait om kwaliteit. Alle collega’s willen inhoudelijk goed werk leveren. Ik wil niet zeggen dat dit bij andere kantoren niet zo is, maar het springt er hier wel echt uit.”

“Dat is heel herkenbaar,” vervolgt Bryan. “Het is hier ontzettend laagdrempelig. En alle collega’s hebben een enorme drive om er voor hun cliënten het beste uit te halen. Dat werkt aanstekelijk.”

En daarmee komen we uit bij de kernwaarden van Law&Pepper: Bevlogen, Ontzorgen, Creatief en Verfrissend. Is er een kernwaarde die er voor Maarten en Bryan uitspringt? Maarten: “Ik vind bevlogenheid heel belangrijk in mijn werk. Die is hier zeker aanwezig. Op de website staat niet voor niets dat Ivette’s ogen gaan glanzen als ze over haar vak praat. Daar is niets aan gelogen. Het is fijn om te werken met collega’s die hun vak ook allemaal heel erg leuk vinden.” Bryan kiest voor ‘ontzorgen’: “Dat vormt voor mij de kern van ons vak. Wij zijn er om de problemen van onze cliënten zo veel mogelijk te voorkomen. En als dat niet kan, moeten we ze zo goed mogelijk zien op te lossen.”

Wil je nader kennismaken met Bryan of Maarten? Neem dan gerust contact met ze op. Dat kan via +31 (0)40 219 84 30 of door een e-mail te sturen naar bryanuitman@lawandpepper.comof maartenpoerink@lawandpepper.com.