Twee veelbelovende wetsvoorstellen

Juridisch nieuws
Door: 

Ivette is samen met Nathalie Amiel (Houthoff) auteur voor de rubriek ‘huurrecht’ van mr-online. Bent u geïnteresseerd in hun bijdrage? Mr. website voor juristen.

Twee veelbelovende wetsvoorstellen

In deze bijdrage aandacht voor een verstopte coronamaatregel en een kreet uit de praktijk die is opgepikt door het (gevallen) kabinet.

Op 8 december 2020 is het wetsvoorstel Tijdelijke Huurkorting aan de Eerste Kamer aangeboden. Hoewel dit wetsvoorstel zich met name concentreert op huurkortingen, zit hierin een tijdelijke coronamaatregel verstopt. Het wetsvoorstel bevat namelijk een mogelijkheid om opnieuw tijdelijke woonruimtehuurovereenkomsten te verlengen. Eerder voorzag de (inmiddels uitgewerkte) ‘Tijdelijke wet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten’ al in een verlengingsmogelijkheid.
Op grond van het wetsvoorstel kan, op schriftelijk verzoek van de huurder, de tijdelijke huurovereenkomst met één of meer maanden worden verlengd, mits de einddatum van de verlenging niet later is dan 1 juli 2021. Het verzoek behoort te worden gedaan binnen één week nadat de verhuurder het einde van de huurovereenkomst heeft aangezegd. Deze maatregel kan bij koninklijk besluit worden verlengd tot 1 januari 2022…

Wilt u het gehele artikel lezen? Klik hier om direct naar de website van Mr. online te gaan.