Boy Stenden

Advocaat & partner
Boy Stenden
Gedreven, ontzorgend en bevlogen
Specialisatie
Arbeidsrecht & Arbeidsmigratierecht
Informatie
Telefoon
+31 40 219 8430
Mobiel
+31 6 27 17 79 89
Taal
Nederlands, Engels
E-mail
boystenden@lawandpepper.com
LinkedIn
Bezoek
vCard
Download
Mail Boy

Over mij

“Ik schrijf graag duidelijke adviezen en processtukken waar cliënten echt mee geholpen zijn. De cliënt(e) zit met een probleem en heeft daar soms ook mentaal last van. Ik zorg voor een oplossing voor dat probleem. Het gevoel wanneer dat lukt is onbeschrijfelijk. ”

Arbeidsrecht & Arbeidsmigratierecht
Boy is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hij staat voornamelijk werkgevers bij en is de vaste arbeidsrechtelijke sparringpartner van verschillende ondernemers binnen het MKB(+). Zo adviseert en procedeert Boy onder meer over (collectieve) arbeidsvoorwaarden, arbeidsovereenkomsten, arbeidsconflicten en ontslag. Daarnaast adviseert hij ondernemingen en statutair bestuurders over de rechtspositie van de statutair bestuurder, ook in relatie tot de Wet normering topinkomens (WNT).

Met het oog op de steeds verder globaliserende arbeidsmarkt heeft Boy zich ook gespecialiseerd in het arbeidsmigratierecht. Hij adviseert verschillende bedrijven die buitenlandse arbeidskrachten (waaronder kennismigranten) willen aannemen, onder meer over verblijfs- en werkvergunningen en arbeidsovereenkomsten.

Cliënten waarderen Boy om zijn analytische aanpak. Daardoor kan hij ook in complexe vraagstukken snel tot de kern komen, om vervolgens op zoek te gaan naar een creatieve en werkbare oplossing.

Carrière
Nadat Boy aan de Tilburg University was afgestudeerd in het Ondernemingsrecht, ging hij in 2015 aan de slag bij een advocatenkantoor in Noord-Brabant. Daar specialiseerde hij zich al snel in het arbeidsrecht en volgde hij, nadat hij de beroepsopleiding van de Orde van Advocaten had afgerond, een postacademische opleiding in het arbeidsrecht. In 2019 maakte Boy de overstap naar een top-15 kantoor, waar hij zich verder ontwikkelde tot de expert die hij nu is. In 2024 heeft Boy zich als advocaat-partner aangesloten bij Law&Pepper Advocaten.

Specialisatie
Boy volgde in 2018-2019 de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij is lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten (VAAN).

Publicaties over het arbeidsrecht en arbeidsmigratierecht
Boy publiceert regelmatig over zijn specialisme. Zo schreef hij verschillende artikelen voor het Tijdschrift Recht en Arbeid (TRA), het Tijdschrift Arbeidsrecht (TAP) en het vakblad Over de Grens. Ook verzorgt hij regelmatig annotaties voor het tijdschrift Jurisprudentie Arbeidsrecht (JAR), een tijdschrift waarin alle belangrijke arbeidsrechtelijke uitspraken worden gepubliceerd.

Rechtsgebiedenregister
Boy heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied arbeidsrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op het geregistreerd rechtsgebied.

Boy in het nieuws
 • H.A. Hoving & B.M.C. Stenden, ‘Ontslag van de statutair bestuurder: meer kans op billijke vergoeding bij inbreuk op raadgevende stem en hoorplicht, minder kans op billijke vergoeding door cumulatiegrond’, TRA 2021/23.
 • D. den Heeten & B.M.C. Stenden, ‘Non-activiteit en de WNT: wie hakt de knoop door?’, TAP 2021/207.
 • B.M.C. Stenden & S.W. Kleijer, ‘De verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene en het zoekjaar hoogopgeleiden’, Vakblad Over de Grens / 2022 nr. 3.
 • B.M.C. Stenden, S.W. Kleijer & J.H.S. Niers, ‘Dat asielzoekers niet mogen werken in Nederland zonder burgerservicenummer (BSN) is een groot misverstand!’, Vakblad Over de Grens / 2023 nr. 3.
 • B.M.C. Stenden & S.W. Kleijer, ‘Ontbinding van de arbeidsovereenkomst op verzoek van de werkgever wegens ernstige wanprestatie: waar staan we?’, TAP 2023/182.
 • Rb. Rotterdam 9 juni 2022, JAR 2022/187, m.nt. B.M.C. Stenden & S.W. Kleijer.
 • Rb. Amsterdam 19 december 2022, JAR 2023/47, m.nt. B.M.C. Stenden & H.A. Hoving.
 • Rb. Rotterdam 13 april 2023, JAR 2023/134, m.nt. B.M.C. Stenden & D.R. Hut.
 • Rb. Rotterdam 21 april 2023, JAR 2023/171, m.nt. B.M.C. Stenden & L.S. Rozema.
 • Rb. Limburg 13 juli 2023, JAR 2023/222, m.nt. B.M.C. Stenden & S.W. Kleijer.
 • Rb. Den Haag 16 november 2023, JAR 2024/41, m.nt. B.M.C. Stenden & M. van den Heuvel.