Daphne Sgroot

Advocaat
Daphne Sgroot
Proberen het onmogelijke mogelijk te maken
Specialisatie
Financieel recht & Insolventierecht
Informatie
Telefoon
+31 40 21 98 430
Mobiel
+31 6 21 39 45 22
Taal
Engels
E-mail
daphnesgroot@lawandpepper.com
LinkedIn
Bezoek
vCard
Download
Mail Daphne

Over mij

“Ik houd enorm van uitdagingen. Proberen het onmogelijke mogelijk te maken. Ik kan er echt van genieten als ik na een aantal hersenkrakers een goed advies of processtuk heb opgesteld.”

Speuren en puzzelen
Daphne Sgroot is gespecialiseerd in financieel recht en insolventierecht. Ze adviseert cliënten bij al hun juridische vraagstukken op deze terreinen. Daarnaast is Daphne goed in het opstellen van processtukken. Dingen uitzoeken tot op de bodem, speurend naar goede argumenten. Ze puzzelt net zo lang met informatie tot ze die op een slimme manier in het voordeel van haar cliënt kan gebruiken.

Carrière
Daphne volgde de opleiding Management, Economie en Recht aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Daarna studeerde ze Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De afronding volgde in 2008, met burgerlijk recht als afstudeerrichting. Snel daarna ging Daphne aan de slag als advocaat-stagiaire bij Van Iersel Luchtman Advocaten in Uden. Ze werkte daar vijf jaar en specialiseerde zich in ondernemingsrecht en insolventierecht. Sinds 2013 is Daphne werkzaam bij Law&Pepper Advocaten.

Specialisatie
In juni 2016 rondde Daphne met succes de specialisatieopleiding Insolventierecht (INSOLAD) bij de Grotius Academie af. Ze is lid van de specialisatievereniging INSOLAD, de Vereniging Insolventierecht Advocaten in Nederland.

Rechtsgebiedenregister
Daphne heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied insolventierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.