Elina Swaneveld

Professional support lawyer
Elina Swaneveld
Direct tot de kern van de zaak komen
Specialisatie
Huurrecht & Vastgoed
Informatie
Telefoon
+31 40 21 98 430
Mobiel
+31 6 46 73 49 71
Taal
Nederlands, Engels, Duits
E-mail
elinaswaneveld@lawandpepper.com
LinkedIn
Bezoek
vCard
Download
Mail Elina

Over mij

“Mijn toegevoegde waarde voor de cliënt is dat ik alle feiten in een zaak op een rij weet te krijgen en die kan vertalen naar een begrijpelijk en bruikbaar advies, een pittig processtuk of een overtuigende brief. Ik hou ervan om te spelen met taal en met de juiste woorden en opbouw de (juridische) inhoud van een geschreven stuk te versterken.”

Professional support lawyer
Elina Swaneveld is gespecialiseerd in huurrecht en heeft veel ervaring met zowel het bedrijfsruimte huurrecht als het woonruimte huurrecht. Zij maakt als Professional support lawyer deel uit van de sectie huurrecht van Law&Pepper Advocaten. Elina verricht onder meer wetenschappelijk onderzoek en zij werkt samen met de advocaten van Law&Pepper aan uiteenlopende en complexe huurgerelateerde dossiers.

Snel relevante informatie verzamelen
Elina is een ervaren huurrechtspecialist die in staat is om snel alle relevante informatie te verzamelen, tussen de regels door te lezen en direct tot de kern van de zaak te komen. Zij werkt met een duidelijk plan van aanpak dat zij afstemt op de belangen van de cliënt. Zij is in staat om zonder problemen direct in te springen bij onverwachte ontwikkelingen.

Carrière
Elina maakte in 1999 kennis met de advocatuur als secretaresse op de sectie huurrecht van een middelgroot Eindhovens kantoor. Parallel aan deze functie doorliep zij in vijf jaar haar studie Nederlands recht. In 2006 studeerde zij af op een huurrechtelijk onderwerp. Na haar studie is zij aan de slag gegaan als rechtshulpverlener en als advocaat bij SRK Rechtsbijstand in Zoetermeer. Zij heeft zich hier verder gespecialiseerd in het huurrecht en zij heeft veel proceservaring opgedaan. Ook heeft Elina veel ervaring op het gebied van koop en verkoop, appartementsrecht, zakelijke rechten en burenrecht.

Gepromoveerd
In 2015 heeft zij haar toga (tijdelijk) aan de wilgen gehangen om haar proefschrift te voltooien. Elina is eind 2016 gepromoveerd op het onderwerp ‘De huur van ongebouwde onroerende zaken’. Elina werkt sinds februari 2018 bij Law&Pepper Advocaten.

Auteur
Elina publiceert in verschillende media over onderwerpen uit het huurrecht. Elina is samen met Ivette Mol en Nick Kooistra vaste medewerker van de uitgave ‘Selectie & Essentie Huurrecht Bedrijfsruimte’. Ook schrijft zij regelmatig artikelen en annotaties voor het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte. Elina is auteur van de practice note ‘Ongebouwde onroerende zaak’ voor OpMaat Huurrecht+. Samen met Ivette Mol bewerkt zij een aantal artikelen voor de Groene Serie Huurrecht.

Een aantal publicaties van Elina is hieronder te lezen.