Frank Laagland

Advocaat (partner & eigenaar)
Frank Laagland
Heldere, direct toepasbare adviezen
Specialisaties
Financieel recht & Insolventierecht, Ondernemings­recht
Informatie
Telefoon
+31 40 21 98 430
Mobiel
+31 6 11 12 82 80
Taal
Nederlands, Engels, Duits
E-mail
franklaagland@lawandpepper.com
LinkedIn
Bezoek
vCard
Download
Mail Frank

Over mij

“Ik vind het belangrijk om een klant écht te adviseren. Dus niet een lijstje met mogelijkheden geven, maar gaan staan voor een advies met een concrete richting. Daar heeft een klant iets aan.”

Overtuigende belangenbehartiger
Frank Laagland is sinds 2008 partner/eigenaar bij Law&Pepper Advocaten en hij is gespecialiseerd in financieel recht, insolventierecht en het ondernemingsrecht. Cliënten kunnen bij hem terecht voor heldere, direct toepasbare adviezen die kort en krachtig zijn geformuleerd en zorgvuldig gebaseerd op inhoudelijke voors en tegens. Frank is positief volhardend en communicatief zeer vaardig. Cliënten kennen hem als een overtuigende belangenbehartiger.

Carrière
Frank studeerde Nederlands recht in Nijmegen. In zijn laatste jaar vertrok hij naar Engeland voor de postdoctorale opleiding EU Law aan de University of Essex. In 1996 rondde hij beide studies af en startte hij met een algemene praktijk bij een advocatenkantoor in de omgeving Amsterdam.

Twee jaar later ging hij naar een middelgroot kantoor in ‘s-Hertogenbosch, waar hij zich specialiseerde in financiering, zekerheden en insolventierecht. In 2001 zette hij zijn specialisatie voort bij een top tien kantoor in Eindhoven. Bij beide kantoren was hij ook curator.

De behoefte aan meer verdieping bracht hem in 2005 bij het directoraat Bijzonder Beheer van een van de vier grootbanken in Nederland. Hier zette hij zich in voor in moeilijkheden geraakte bedrijven op de afdeling Begeleiding Bijzondere Financieringen.

Specialisatie en actief bij FIP
Frank volgde vele specialisatieopleidingen, waaronder de opleiding Zekerheden en financieringen voor banken bij de Grotius Academie waar hij cum laude afstudeerde. Bovendien is hij redacteur bij het juridische tijdschrift Financiering, Zekerheden en Insolventierechtpraktijk (FIP).

Rechtsgebiedenregister
Frank heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden financieel recht en insolventierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.