Ivette Mol

Advocaat (partner & eigenaar)
Ivette Mol
Bevlogen huurrecht advocaat
Specialisatie
Huurrecht & Vastgoed
Informatie
Telefoon
+31 40 21 98 430
Mobiel
+31 6 44 90 97 26
Taal
Nederlands, Engels
E-mail
ivettemol@lawandpepper.com
LinkedIn
Bezoek
vCard
Download
Mail Ivette

Over mij

“Er wordt gezegd dat mijn ogen extra gaan glanzen als ik met mijn vak bezig ben. Ik vind het huurrecht een prachtig rechtsgebied! Ik zet spreekwoordelijk mijn tanden in een zaak en probeer voor mijn cliënt het beste resultaat te behalen.”

Voor de huurder en verhuurder
Ivette Mol is partner/eigenaar bij Law&Pepper Advocaten. Ivette is gespecialiseerd in het huurrecht in de breedste zin van het woord (waartoe ook aan het huurrecht verwante rechtsgebieden behoren zoals: bruikleenovereenkomsten en zakelijke rechten). Zowel huurders als verhuurders kunnen bij haar terecht voor advies en ondersteuning. Het accent in haar advies- en procespraktijk ligt op het bedrijfsruimte huurrecht. Zo treedt ze op voor winkelketens, (institutionele) beleggers, projectontwikkelaars, financiële instellingen, overheidsinstellingen en woningcorporaties.

Carrière
Ivette studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg waar zij in 1999 afstudeerde. Haar liefde voor het huurrecht begon in 1995 toen zij in Tilburg als vrijwilliger aan de slag ging bij de Stichting Juridische EHBO, afdeling huurrecht. Na haar afstuderen werkte Ivette als advocaat huurrecht bij Banning Van Kemenade & Holland Advocaten en Notarissen (later Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen) in Eindhoven. In 2006 zette ze haar loopbaan als huurrechtspecialist voort bij advocaten- en notariskantoor Stibbe in Amsterdam. In 2011 keerde ze terug naar Eindhoven om zich aan te sluiten bij Law&Pepper Advocaten.


Specialisatieopleidingen

Ivette volgde de specialisatieopleidingen Onroerend Goedrecht bij de Grotius Academie (2004) en Huurrecht bij de Vereniging van Huurrecht Advocaten (2007). Ivette is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Doceren
Ivette verzorgt al vele jaren huurrechtcursussen. Zij is onder andere vaste docent huurrecht bij het landelijke opleidingsinstituut OSR, bij de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten en bij het BMC Ontwikkelcentrum (van BMC Yacht) waar zij het vak huurrecht doceert aan specialisten woningcorporaties. Ivette treedt ook geregeld op als gastdocent. Op een dynamische wijze brengt zij de cursisten de fijne kneepjes van het huurrecht bij.

Publicaties over huurrecht
Naast het docentschap, maakt Ivette ook onderdeel uit van de redactie van het toonaangevende Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte, waarin zij met regelmaat publiceert over haar specialisme. Ivette is co-auteur van het Handboek Huurrecht Bedrijfsruimte (2013 / 2018); in 2018 was zij tevens redactielid van dit handboek. Samen met mr. Nathalie Amiel (Houthoff) verzorgt zij de ‘Snelrecht’ bijdragen in het juridische magazine: Mr.

Ivette maakt als redactielid en auteur deel uit van Selectie & Essentie: samen met het enthousiaste huurrechtteam van Law&Pepper en een aantal andere in het huurrecht gespecialiseerde advocatenkantoren, verzamelt Law&Pepper de meest belangwekkende bedrijfsruimte huurrecht uitspraken en filtert zij de meest relevante elementen uit die uitspraak er uit (makkelijk voor de lezer en ontzettend leuk om te doen).

Grote betrokkenheid voor vakgebied
Ivette is bestuurslid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) en zij is lid van de adviesraad Huur en Vastgoed van het opleidingsinstituut OSR. Ivette was negen jaar lid (waarvan zes jaar als voorzitter) van een geschillencommissie van een woningcorporatie. In 2008 werd Ivette door voorname huurrechtspecialisten uitgeroepen tot beste jonge jurist op het gebied van het huurrecht (de Gouden Stoofpeer).

Rechtsgebiedenregister
Ivette heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied huurrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.