Jip van Vlokhoven

Advocaat & partner
Jip van Vlokhoven
Hands-on, open en overtuigend
Specialisatie
Bouwrecht & Vastgoed
Informatie
Telefoon
+31 40 219 8430
Mobiel
+31 6 42 82 84 75
Taal
Nederlands, Engels
E-mail
jipvanvlokhoven@lawandpepper.com
LinkedIn
Bezoek
vCard
Download
Mail Jip

Over mij

“Ik geef graag praktische en concrete adviezen, maar optreden op een zitting vind ik een van de mooiste aspecten van mijn werk. Samen met mijn cliënt de voorbereidingen treffen en dan de rechter overtuigen met sterke argumenten en een goed pleidooi. Als een zitting goed is verlopen ga ik met een dikke glimlach naar huis.”

Betrokken advocaat vastgoedrecht
Jip is gespecialiseerd in het vastgoedrecht, met name op gebied van (civiel) bouwrecht en geschillen rondom de koop- en verkoop van onroerend goed. Zo adviseert en procedeert hij (onder meer) over bouwkundige gebreken, meer- en minderwerk, de uitleg van aannemingsovereenkomsten en bijbehorende (standaard)voorwaarden (zoals UAV, UAV-GC en AVA) en de aansprakelijkheid van adviseurs in de bouw (DNR). Ook staat Jip cliënten bij in geschillen over feitelijke- en juridische gebreken bij onroerend goedtransacties.

Jip is een betrokken belangenbehartiger van verschillende professionele partijen in de vastgoedsector, zoals opdrachtgevers, aannemers, beleggers en projectontwikkelaars. Zijn cliënten waarderen hem vanwege zijn goede communicatie en zijn volhardende aanpak.

Carrière
Nadat Jip zijn masterbul in het Ondernemingsrecht aan de Tilburg University had behaald, ging hij in 2015 werken voor een advocatenkantoor in Noord-Brabant. Hij begon zijn carrière met een algemene- en ondernemingsrechtpraktijk, maar al snel werd zijn aandacht getrokken door het vastgoedrecht. Vanaf dat moment hield Jip zich hoofdzakelijk bezig met aansprakelijkheden bij koop- en verkoop van onroerend goed, (civiel) bouwrecht en daaraan verwante juridische kwesties. In 2024 heeft Jip zich aangesloten bij Law&Pepper Advocaten.

Specialisatie
Jip heeft in 2022 de postacademische specialisatieopleiding Onroerend Goed bij de Grotius Academie succesvol afgerond. Hij is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A).

Rechtsgebiedenregister
Jip heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden bouwrecht en huurrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.