Laurens Huisman

Advocaat
Laurens Huisman
Snel tot de kern van een geschil doordringen
Specialisatie
Ondernemings­recht & Vennootschaps­recht
Informatie
Telefoon
+31 40 21 98 430
Mobiel
+31 6 11 74 74 09
Taal
Engels
E-mail
laurenshuisman@lawandpepper.com
LinkedIn
Bezoek
vCard
Download
Mail Laurens

Over mij

“Een gang naar de rechter ga ik absoluut niet uit de weg, maar ik start alleen een procedure als dat in het belang van de cliënt is. Uiteraard kan ik genieten van de winst van een procedure. Het uitonderhandelen en opstellen van een voor de cliënt gunstige overeenkomst of het bereiken van een gunstige minnelijke schikking geeft mij eveneens veel voldoening.”

Ondernemers bijstaan
Laurens Huisman is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en het contractenrecht. Hij staat ondernemingen en ondernemers bij in uiteenlopende vraagstukken, onder meer ten aanzien van bedrijfsovernames, herstructureringen, fusies/splitsingen en vereffening van vennootschappen. Daarnaast heeft Laurens ruime ervaring met het voeren van gerechtelijke procedures op ondernemingsrechtelijk gebied, onder andere met betrekking tot (bestuurders)aansprakelijkheid, geschillen tussen aandeelhouders en faillissementssituaties.

Strategisch meedenken
Laurens is een enthousiaste en betrokken advocaat. Hij is afkomstig uit een ondernemersgezin en heeft zelf ervaring met ondernemen. Mede daardoor is hij oprecht geïnteresseerd in (de ondernemingen van) zijn cliënten en denkt hij graag strategisch met hen mee. In zijn werkzaamheden streeft hij altijd naar lange termijn relaties. Laurens communiceert duidelijk en direct. Hij weet snel tot de kern van een geschil door te dringen en werkt daarbij oplossingsgericht.

Carrière
Laurens studeerde in Tilburg en Helsinki. Na afronding van zijn studie, trad hij in 2010 als advocaat in dienst bij Banning Advocaten in Den Bosch. Na afronding van zijn advocaat-stage was hij een jaar werkzaam als zelfstandig advocaat-ondernemer. Sinds maart 2015 is Laurens in dienst bij Law&Pepper Advocaten. Eind 2017 heeft Laurens de specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht bij de Grotius Academie succesvol afgerond. Laurens is lid van de Vereniging Corporate Litigation.

Rechtsgebiedenregister
Laurens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden ondernemingsrecht en verbintenissenrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.