Maarten Poerink

Advocaat
Maarten Poerink
Betrokken & gedreven
Specialisatie
Huurrecht & Vastgoed
Informatie
Telefoon
+31 40 21 98 430
Mobiel
+31 6 21 94 47 64
Taal
Nederlands, Engels
E-mail
maartenpoerink@lawandpepper.com
LinkedIn
Bezoek
vCard
Download
Mail Maarten

Over mij

“Bij juridische geschillen is er vaak sprake van een grijs gebied of omstandigheden die een bepaald licht op de zaak schijnen. Ik vind het interessant om in die situatie de belangen van mijn cliënten te behartigen. Het liefst vind ik daarbij een buitengerechtelijke oplossing, maar als het nodig is gaan we procederen. En hoewel ik begrijp dat procederen voor cliënten vaak spannend is, vind ik het een van de mooiste elementen van ons vak.”

Huurrecht & vastgoed
Maarten is gespecialiseerd in het huurrecht, met een nadruk op het huurrecht bedrijfsruimte. Hij staat zowel huurders als verhuurders bij.

Carrière
Maarten rondde in 2006 zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) af. Vervolgens werkte hij bijna 7 jaar bij Van der Steenhoven Advocaten in Amsterdam. Hier specialiseerde hij zich in het huurrecht en stond hij zowel huurders als verhuurders bij.

Tussen 2013 en 2023 was Maarten werkzaam bij de branchevereniging van de horeca, Koninklijke Horeca Nederland (KHN). In deze periode werkte hij voornamelijk voor hurende horecaondernemers. Sinds medio maart 2020 lag daarbij veel nadruk op de discussie over huurkortingen als gevolg van de coronacrisis. Het eerste vonnis dat door de rechtspraak over dit onderwerp (in een bodemprocedure) werd gepubliceerd, betrof een dossier van Maarten. Ook in een vijftal andere procedures zijn de vonnissen, waarbij de huurkortingsvorderingen van cliënten van Maarten zijn toegewezen, vanwege het belang van deze uitspraken door de rechtspraak gepubliceerd.

Specialisatie
In 2014-2015 heeft Maarten de postdoctorale Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen gevolgd en afgerond.

Rechtsgebiedenregister
Maarten heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden huurrecht en burgerlijk procesrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.