Nick Kooistra

Advocaat
Nick Kooistra
Hard op de inhoud, zacht op de relatie
Specialisatie
Huurrecht & Vastgoed
Informatie
Telefoon
+31 40 21 98 430
Mobiel
+31 6 11 08 55 88
Taal
Nederlands, Engels
E-mail
nickkooistra@lawandpepper.com
LinkedIn
Bezoek
vCard
Download
Mail Nick

Over mij

“Natuurlijk probeer ik juridische procedures zoveel mogelijk te voorkomen. Maar als het aankomt op procederen, dan sta ik er: procederen is een vak apart. In de rechtszaal, maar ook bij het schrijven van processtukken ben ik echt in mijn element”.

 

 

Huurrecht

Nick is gespecialiseerd in het huurrecht in de breedste zin van het woord. De nadruk ligt daarbij op de huur en verhuur van woonruimte. Nick treedt regelmatig op voor woningcorporaties, overheden, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en beleggers. Bovendien verzorgt hij voor hen regelmatig cursussen en presentaties over huurrechtelijke onderwerpen. Nick behandelt ook zaken op het gebied van het appartementsrecht, met de nadruk op vraagstukken op het snijvlak van het huur- en appartementsrecht.

Nick is samen met Ivette Mol vaste medewerker van de uitgave ‘Selectie & Essentie Huurrecht Bedrijfsruimte’.

Carrière

Nick is in 2008 afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Voordat hij bij Law&Pepper Advocaten in dienst trad, was hij ruim elf jaar verbonden aan Boels Zanders Advocaten. Van 2011 tot 2018 was hij één dag per week gedetacheerd bij een woningcorporatie, waar hij de rol van bedrijfsjurist vervulde.

 

 

Specialisatie

In 2016 heeft Nick de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) cum laude afgerond. Sindsdien is hij lid van deze specialisatievereniging. Daarnaast heeft hij in 2013 de opleiding appartementsrecht van het Instituut voor Bouwrecht (IBR) afgerond. Hij is lid van de Juristenvereniging Appartementsrecht (JA).

Rechtsgebiedenregister

Nick heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied huurrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied”.